Bachelor and Master Theses

Title: Improving User Access to a Digital Signage System – Integration of the InStoreMedia System with Microsoft Office
Subject: Computer Science
Level: Advanced
Description: Bakgrund
---------
InStoreMedia Àr en totalleverantör av system för digital skyltning och dynamisk marknadsföring. Deras grundverksamhet Àr att leverera sin egenutvecklade mjukvara, men Àven att lösa kunders övergripande efterfrÄgningar och behov av konceptutveckling, hÄrdvara, installation, finansiering och innehÄllsproduktion.

Företaget grundades 2005 som en avknoppning till Creuna AB, vilket Ă€r ett IT-konsultföretag med ca 200 anstĂ€llda och kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Århus. Mjukvaran började utvecklas redan Ă„r 2000 mellan Razorfish (Creuna köpte upp Razorfishs Stockholmskontor) ROL, McDonalds och Shell. InStoreMedia har för nĂ€rvarande sju anstĂ€llda men kommer att expandera stadigt under den nĂ€rmaste tiden dĂ„ efterfrĂ„gan av lösningar för digital skyltning kraftigt ökar.

InStoreMedias system Àr ett av marknadens frÀmsta och innehÄller mÄnga nytÀnkande lösningar kring schemalÀggning, ÄteranvÀndning av material och inte minst kring kundupplevelsen. Kunderna Äterfinns frÀmst rikstÀckande kedjor inom detalj- och dagligvaruhandel samt snabbmatsrestauranter och nÀrbutiker, men Àven i publika omrÄden sÄsom köpcentrum, hotell eller sjukhus. Den största kunden Àr Telenor Stores med ca 50 butiker runt om i Sverige dÀr ca 400 datorer och LCD-skÀrmar styrs centralt med en lösning frÄn InStoreMedia.

InstoreMedia har Àven erhÄllit pris för sitt system i Microsoft .NET Awards 2006 i kategorin Consumer Impact.

Systemet (InStoreMedia Digital Signage)
Systemet Àr ett anvÀndarvÀnligt distribuerat multimediasystem som visar information baserat pÄ tid, plats och situation pÄ storbildsskÀrmar. Administrationen sköts av ett centraliserat verktyg, och anvÀnder sig av moderna kommunikationssÀtt, sÄsom mobila nÀtverk men Àven genom redan existerande infrastrukturer för nÀtverk.

All information och schemalÀggning kan fjÀrrstyras frÄn en terminal bÄde pÄ lokal och pÄ regional nivÄ. Detta gör det möjligt att snabbt nÄ ut med korrekt och alltid uppdaterad information till rÀtt kundgrupper. Information kan bestÄ av bilder, animationer, filmer, ljud och kan Àven visa interaktiva applikationer med hjÀlp av tryckkÀnsliga skÀrmar.

Integrationsmöjligheter
Integration framework
Ett enkelt plug-in API (filter) som ger möjlighet att importera och exportera information, dvs. textstrÀngar och filer. En integrationspunkt bestÄr av ett input-filter och ett output-filter.

Web Service API
Det finns tvÄ web service API:er dÀr alla möjliga funktioner och all information i systemet Àr tillgÀngliga. För att anvÀnda detta API krÀvs stor kunskap om InStoreMedias interna modell.

Databas/Filsystem
Förutom mediafiler finns all information finns i en Microsoft SQL Server-databas. Åtkomst till databasen fĂ„r endast ske genom API:erna.


Syfte
------
Syftet med detta examensarbete Àr att undersöka och implementera en lösning för att anvÀndaren av Microsoft Office i sin normala miljö ska kunna skapa och schemalÀgga innehÄll i InStoreMedias system. Detta skall anvÀndaren kunna göra utan att behöva lÀra sig ett nytt system eller nÄgra nya program.Aktiviteter
------------
Examensarbetet kommer att delas upp i ett antal aktiviteter. De Àr som följer:
‱ Förundersökning (teknologier och möjligheter)
‱ Forskning kring valda teknologier
‱ AnvĂ€ndarundersökning
‱ Prototypimplementation
‱ UtvĂ€rdering av prototyp

Undersökning (forskningsomrÄden)
I början av examensarbetet kommer ett antal olika tekniska och icke-tekniska forskningsomrÄden att undersökas och utvÀrderas. Dessa omrÄden summeras nedan:

InStoreMedia
‱ Systemets uppbyggnad
‱ Systemets integrationsmöjligheter

Office
‱ Definitioner/Terminologi
‱ Teknik (möjligheter)
o Kompabilitet (olika versioner av Office)
o Effektivitet/Flexibilitet (lösningens kraftfullhet och möjligheter)
o BegrÀnsningar
o UtvecklingsmÀngd
o FramtidssÀkerhet
o Open Source-lösningar
‱ AnvĂ€ndbarhet (arbetsprocesser, mĂ€nniskonyttan)
‱ AffĂ€rsnyttan (företagsnyttan)


DelmÄl
------
Ett delmÄl med arbetet Àr att undersöka möjliga integrationspunkter mellan tredjepartsprogram, t ex Microsoft Office 2007, och InStoreMedia Digital Signage. SÀrskilt intressanta komponenter för undersökningen av möjliga integrationspunkter för detta Àr Microsoft PowerPoint, Excel, Outlook (tillsammans med Microsoft Exchange Server), med flera.

Följande leverabler kommer att finnas som delmÄl till examensarbetet:
‱ Kravspecifikation
‱ Designdokument


SlutmÄl
--------
Det huvudsakliga slutmÄlet med arbetet Àr att utifrÄn undersökningen av integration designa och utveckla en plug-in till Microsoft Office som kommunicerar med InStoreMedia Digital Signage.

Som en del av slutmÄlet kommer följande leverabler att finnas:
‱ Implementation av prototyp
‱ UtvĂ€rdering
Company: InStoreMedia AB, kontaktperson: Johan Scott
Prel. end date: 2007-06-20
Presentation date: 2006-06-20
Student: Andreas Drake ade01001@student.mdh.se
Student: Robert Lundqvist rlt01002@student.mdh.se
IDT supervisor: Rikard Land
rikard.land@mdh.se, +46-21-107035
Examinator: Ivica Crnkovic
Ivica Crnkovic
ivica.crnkovic@mdh.se, +46-21-103183

Rapport och bilagor

Size

Senaste uppdatering

TR0665.pdf

1294367

2007-06-25, 14:06


  • Mälardalen University |
  • Box 883 |
  • 721 23 Västerås/Eskilstuna |
  • 021-101300, 016-153600 |
  • webmaster |
  • Latest update: 2018.08.31